MAM PYTANIE DO ZAAWANSOWANYCH HODOWCÓW CZY JEŚLI ZACZOŁEM HIBERNACJĘ MRÓWEK TETRAMORIUM CAESPITUM W KOŃCÓWCE LISTOPADA TO SKORO JEST JUŻ LUTY A JEST ZIMNO TO POWINIENEM JE ROZMROZIĆ?
PSTongueROSZĘ O JAK JASZYBSZĄ ODPOWIEDŹ DZIĘKUJĘ. Exclamation
Odpowiedz
Podziękowanie od:
Czemu piszesz wszystko z caps lockiem? W internecie krzyczenie nie działa ;p
Generalnie mrówkom wystarcza okres zimowania krótszy niż zima, której doświadczają w dzikim świecie. Ale gatunki korzystające z wewnętrznego zegara biologicznego im wcześniej zostaną wybudzone, tym wcześniej przestaną być aktywne, więc warto mieć to na uwadze. Tetramorium caespitum do takich nie należą. 2,5 miesiąca, które spędziły w zimowaniu powinno im wystarczyć.
Odpowiedz
Podziękowanie od: SHADOW SHADOW
(15 Lut 2025, 17:35)Kowal napisał(a): Czemu piszesz wszystko z capslockiem? W internecie krzyczenie nie działa ;p
Generalnie mrówkom wystarcza okres zimowania krótszy niż zima, której doświadczają w dzikim świecie. Ale gatunki korzystające z wewnętrznego zegara biologicznego im wcześniej zostaną wybudzone, tym wcześniej przestaną być aktywne, więc warto mieć to na uwadze. Tetramorium caespitum do takich nie należą. 2,5 miesiąca, które spędziły w zimowaniu powinno im wystarczyć
Dziękuję ci za szybką odpowiedz.                                                                                                                                                                                                                             PS:A ten capslock to pisałem na szybko.
Odpowiedz
Podziękowanie od: