Witam, moje pytanie jest odnośnie tego jak długo można trzymać różnego rodzaju robaki zanim stracą przydatność do spożycia dla mrówek. Wiadomo, że zależy to głównie od temperatury, wilgotności oraz wentylacji ale czy ktoś mógł by oszacować czas przydatności w danej sytuacji:
Arena wilgotność 30-40%, temperatura 24-26C wentylacja - otwarta pokrywa (ranty)
Proszę o podanie przybliżonego czasu przydatności dla:
(odmrożone w szklance wody)
drewnojad (cały)
mącznik młynarek (cały)
karaczan argentyński (cały)
karaczan turecki (cały)
(odmrożone w szklance wody)
drewnojad - pokrojony na 2 części
mącznik młynarek pokrojony na 2 części
karaczan argentyński pokrojony na 2 części
karaczan turecki pokrojony na 2 części
Również przybliżony czas dla wyżej wymienionych owadów świeżo zabitych nie mrożonych
Wszystkie owady podawane w plastikowych karmnikach dla mrówek.
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pomoże to szczególnie w przypadku posiadania świeżej kolonii typu 4 robotnice 1 królowa w optymalizacji podawania pokarmu tak by jak najmniej go się marnowało.
Arena wilgotność 30-40%, temperatura 24-26C wentylacja - otwarta pokrywa (ranty)
Proszę o podanie przybliżonego czasu przydatności dla:
(odmrożone w szklance wody)
drewnojad (cały)
mącznik młynarek (cały)
karaczan argentyński (cały)
karaczan turecki (cały)
(odmrożone w szklance wody)
drewnojad - pokrojony na 2 części
mącznik młynarek pokrojony na 2 części
karaczan argentyński pokrojony na 2 części
karaczan turecki pokrojony na 2 części
Również przybliżony czas dla wyżej wymienionych owadów świeżo zabitych nie mrożonych
Wszystkie owady podawane w plastikowych karmnikach dla mrówek.
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pomoże to szczególnie w przypadku posiadania świeżej kolonii typu 4 robotnice 1 królowa w optymalizacji podawania pokarmu tak by jak najmniej go się marnowało.
