11 Maj 2019, 03:27
10.05.19 Trochę mierzenia, cięcia, szlifowania i po mniej więcej 10 godzinach pracy i łapania uciekających mrówek, mamy gotowe okienko wraz z dodatkowym zabezpieczeniem w postaci ramki ze wklejoną siatką:
Za pierwszym razem źle nałożyłem fluon i w pół godziny jedna robotnica była już na zewnątrz. Na szczęście kolega Korek na czacie dał mi wskazówki jak to zrobić poprawnie (dzięki
)
Oby te rozwiązanie spełniło swoje zadanie, choć zdaniem Korka w połączeniu z siatką, z powodu wilgoci fluon wkrótce przestanie działać (pozostaje mi mieć nadzieję że w tym przypadku się myli)...
W czasie prac zwiało około 35 robotnic, przynajmniej tyle złapałem, niestety dwie straciły życie w tragicznych wypadkach
Uwagi i pytania proszę zadawać w pytaniach do dziennika [link]
Za pierwszym razem źle nałożyłem fluon i w pół godziny jedna robotnica była już na zewnątrz. Na szczęście kolega Korek na czacie dał mi wskazówki jak to zrobić poprawnie (dzięki
)Oby te rozwiązanie spełniło swoje zadanie, choć zdaniem Korka w połączeniu z siatką, z powodu wilgoci fluon wkrótce przestanie działać (pozostaje mi mieć nadzieję że w tym przypadku się myli)...

W czasie prac zwiało około 35 robotnic, przynajmniej tyle złapałem, niestety dwie straciły życie w tragicznych wypadkach

Uwagi i pytania proszę zadawać w pytaniach do dziennika [link]